Support
Tillbaka

Stört användbara kontorsappar

Om du har oändligt många post-it-kom-ihåg-lappar eller mailen full av svar- och vidarebefordringar då måste du läsa vidare!

Vi listar här våra favoritappar som gör livet på kontoret mindre stökigt, ännu roligare och kanske lite sundare. 

 

Teamviewer

Denna app är bra att ha installerad så att du enkelt kan få teknisksupport på distans oavsett vart du är i världen. Med denna app på din telefon så kan du få tillgång till din kontorsdator och alla dina dokument om det skulle krisa.
Funkar för: Iphone och Android, PC och Mac
Kostar: Appen är gratis med du behöver en särskild licens för att använda den mer professionellt.

Slack

Överfyllda inkorgar, trassliga mejlkonversationer och otydlighet kring när det bör cc:as och inte. Med det interna chatsystemet Slack kan alla i teamet ta del av konversationerna när de behöver göra det – men slipper annars. Appen blev på kort tid omåttligt poppis i det svenska kontorslandskapet, ett gott betyg bara det.
Funkar för: Iphone och Android, PC (webbåtkomst) och Mac (ladda ner i appstore)
Kostar: Gratis i sin enklaste version

Evernote

Är du en sådan som brukar kraftsa ner allehanda kom-ihåg på små papperslappar här och var – för att sedan inte ha någon aning om vad du gjort av lapparna? Dags att ladda ner Evernote. Här  kan du göra anteckningar, röstmemon, spara webartiklar, skanna kvitton och ta bilder och klistra in direkt i "anteckningsblocket". Dessutom är det lätt att strukturera genom att skapa projekt.
Funkar för: Android och Iphone, PC (webbåtkomst) och Mac (ladda ner i appstore)
Kostar: Gratis i sin grundversion, men erbjuder köp i appen.

Wunderlist

Wunderlist är en lättanvänd att-göra-lista och app för hantering av uppgifter som du kan använda för att få saker gjorda. Du kan dela en inköpslista med familjen, arbeta på ett projekt eller planera en semester. Med Wunderlist blir det enkelt att spara, dela och slutföra alla dina uppgifter. Wunderlist synkroniseras omedelbart med din telefon, surfplatta och dator så att du kan få åtkomst till dina att-göra-uppgifter var du än är.
Funkar för: Android och Iphone, PC (webbåtkomst) och Mac (ladda ner i appstore)
Kostar: Gratis i sin grundversion, men erbjuder köp i appen

Trello

I Trello skapar du en tavla med uppgifter och kan användas som ett enklare planeringsverktyg. Det är lätt att lägg upp kort med allt innehåll som behövs för att kunna slutföra en uppgift.
Funkar för: Android och Iphone, PC (webbåtkomst) och Mac (ladda ner i appstore)
Kostar: Gratis i sin grundversion, men erbjuder köp i appen

Aktivetsapp för den som sitter mycket.

När man har ett stillasittande jobb kan det ibland vara bra att någon säger till dig när du behöver röra på dig. Här finns det några olika beroende på vart man vill köra den. Till Mac finns appen StandUp. Till iPhone finns appen StandUp! The work Break Timer. I dessa kan du ställa in hur ofta du vill ha en paus och hur länge du ska stretcha.
Funkar för: Iphone och Mac (ladda ner i appstore)
Kostar: Gratis

Vill du ha hjälp att komma igång med någon av apparna? Jag använder flera av de själv, så ring mig om du stöter på problem! Mina kontaktuppgifter hittar du lite längre ner

Magdalena Hellman, Marknadsansvarig

Vill du prata mer om det?