Datum

25 maj 2023

kl. 12:00 - 23:00

Plats

Dagen börjar i Netmine-huset

och avslutas i Gummifabriken

Kostnad

Gratis såklart! Anmäl dig

till evenemanget så ses vi!

Netmine 20år - Du är bjuden!


Vi kommer fira stort - och du är såklart välkommen! Boka upp torsdagen den 25 maj i kalendern redan nu.

Vi firar vår 20-årsdag genom att bjuda kunder och andra vänner på en riktigt härlig dag. En dag då vi delar med oss av vår kunskap, gemenskap och bjuder på både mat och roligheter utöver det vanliga.

Kom förbi på en snabblunch, en - eller flera föreläsningar, stanna på AW eller kom på festligheterna ihop med Robin Paulsson och Baksug - the band som vi har bokat på Gummifabriken framåt kvällningen. Du väljer själv om du vill fira hela eftermiddagen eller bara titta in på det som är mest intressant för dig.

Evenemanget är gratis men platserna är begränsade så knip din plats redan nu. Och du, bjud med en vän eller två! För att delta på föreläsningarna och på festligheterna på Gummifabriken behöver vi din anmälan. För lunch, fika och AW gäller drop-in.

Vi ses - eller hur?

Vi har slagit på stort – man fyller bara 20 år en gång!

Robin Paulsson Fotograf: Robert Eldrim

Välj bland 18 olika seminarier

Ta med dig en kollega - eller två till oss i Netminehuset och lär er nåt nytt. Våra seminarier är såklart gratis men glöm inte att anmälda dig!

13.00 - 13.20

Teknik

Därför tappar Microsoft & Amazon kunder

Är de stora molnleverantörerna verkligen bäst? Det meddelas att stora svenska myndigheter lämnar Microsoft på grund av brister i deras säkerhet. Även om allt fler företag väljer att flytta sin infrastruktur till molnet, så behöver det inte nödvändigtvis innebära att det är en god affär.

13.00 -13.20

Teknik

IT - Det ska bara funka

Har du tid över för IT och teknik som strular? Nä, vi tänkte väl det. Generellt sätt är toleransen för strul kopplat till teknik och IT väldigt låg och i många fall gå de även att förebygga. Med vår IT-samordnare så får du bättre kontroll. Ingen oro över att missa viktiga uppdateringar och inte heller behöver ni fatta några ogenomtänkta inköpsbeslut

13.00 - 13.20

Marknadsföring

Sociala medier lathund

Hur ofta och vad ska man publicera egentligen? Att sociala medier kan vara ett riktigt kraftfullt marknadsföringsverktyg det vet vi. Frågan är ju bara hur man gör. Vi ger dig grunderna i hur du jobbar med era sociala medier på ett effektivt sätt på egen hand och förslag på verktyg som hjälper dig med innehållet.

13.30 - 13.50

Utveckling

En egen app

Har ni pratat om att bygga en egen app? Det kan bli en lönsam historia men det krävs mycket tanke och jobb bakom prestationen såklart. En app är ett bra sätt att för att öka försäljning, marknadsföra produkter, interagera med kunder och förbättra sitt varumärkesrykte. Om en egen app är vad som krävs för att konkurrera – hur gör man då?

13.30 - 13.50

Teknik

Case: Hobby husvagnar

Tycker du också att det är fantastisk med alla uppkopplade saker? Det ger oss verkligen möjlighet att förenkla och höja livskvalitén i vår vardag. Produkten HobbyConnect+ skapar fantastiska möjligheter för husvagnsägare att kunna ha koll på sin husvagn på distans. Så här byggde vi en säker nätverkstjänst med Telenor.

13.30 - 13.50

Marknadsföring

Hands on: Synlighet på Google & SEO

Har du funderat på vad som krävs för att synas på Google? Det är viktigt att ditt företag är med och konkurrerar om de första platserna i sökresultaten på Google, det är där kunderna finns! En bra sökmotoroptimering gör det lättare men ditt företag kommer inte hamna på första plats över en natt. Få några tips som kan ta dig en bit på vägen.

14.00 -14.20

Utveckling

AI - så börjar du

Du har väl inte missat att AI är på allas läppar just nu? Nya AI-verktyg avlöser varandra i en något skrämmande hastighet. Det är en revolution som pågår men passa på att se möjligheterna och fördelarna med artificiella intelligensen. Vi pratar mer om vad ni måste göra för att hänga med.

14.00 - 14.50

Teknik

Sömlöst arbete mellan kontoren

Upplever du att det är jobbigt att åka mellan kontor? Att behöva logga in och ansluta sig till nya nätverk beroende på om man befinner sig på huvudkontoret, filialen eller hemmakontoret kan vara krångligt. För att inte tala om att komma åt filer på den gemensamma servern. Vi berättar om hur man kan bygga säkra och sömlösa nätverk för hela företaget.

14.00 - 14.20

Marknadsföring

Är din hemsida laglig?

Hur mycket vet du om vilka lagar din webbplats måste följa? Du har säkert hört om GDPR, men vad innebär det för er hemsida och alla dessa Cookie consent som fullkomligt bombarderar en när man är ute på nätet, de behövs, men de behöver också vara uppbyggda på ett visst sätt. Utöver detta kan dun webb även lyda under ett tillgänglighetsdirektiv. Låt oss reda i detta virrvarr tillsammans!

14.30 - 14.50

Utveckling

Effektiva utvecklingprojekt

Hur går ett utvecklingsprojekt till? När vi pratar om utveckling menar vi såklart systemutveckling som är samma sak som mjukvaruutveckling och ungefär samma sak som apputveckling och i vissa fall kallar man det webbutveckling. Kärt barn har många namn! Så här kan det i alla fall gå till.

14.30 - 14.50

Säkerhet

Hands on: IT-säkerhet

Hur undviker man hackerattacker och cyberangrepp? Vi ger dig tips på hur du som företagare kan skydda dig och din verksamhet och förhindra att er information hamnar i fel händer. Vi går igenom de användarbeteenden, enkla åtgärder, rutiner och system som förbättrar er säkerhet avsevärt.

14.30 - 14.50

Hållbarhet

Minska ditt digitala klimatavtryck

Men vet du hur många kilo koldioxid alla skickade mail skapar? Snittet säger 135 kilo koldioxid per år, det motsvarar ungefär 30 mils bilkörning. Då har vi inte ens kommit in på onlinemöten, googlesökningar, sociala medier scrollningar eller energin som går åt för att hålla oss konstant uppkopplade. Vi går igenom några verktyg som ger er koll att minska ert digitala klimatavtryck.

15.30 - 15.50

Säkerhet

De senaste säkerhetshoten

Hur jobbar hackare egentligen? Vi vet att de alltid ligger steget före många säkerhetssystem och det enda sättet för oss är att försöka undvika att bli lurad. För att du ska bli säkrare på att avgöra när något är fel kommer vi gå igenom ett gäng exempel på de senaste hoten.

15.30 - 15.50

Säkerhet

Backup för nybörjare

Vad händer om det skiter sig? Dagens hetaste innehåll. Du håller kanske inte med nu men den dag det har skitit sig så kommer backupen vara en riktigt het potatis. Att ha två, helst tre backuper är lika viktigt som att borsta tänderna. Vi förklarar hur din backup fungerar på ett otekniskt vis.

15.30 - 15.50

Hållbarhet

Workshop: Så börjar du med klimatrapportering

Har ni tänkt tanken om att påbörja ett klimatarbete? Det är många som känner att det är ett enormt arbete och i stället inte gör något alls. Därför vill vi berätta om hur vi gjorde. Källsortering, ekologiskt kaffe och e-fakturor i all ära men vi kände att vi ville jobba mer strukturerat och få en förståelse för vad drev vår klimatpåverkan. Sen kunde vi börja göra skillnad!

16.00 - 16.20

Säkerhet

Undvik att bli hackad

Vad behöver du veta för att inte råka ut för en hackerattack? Som användare finns det massor av saker du kan göra för att undvika att bli hackad. Vi går igenom hur du skapar säkra lösenord, hur du skyddar dig mot nätfiske och vad du gör om du blir drabbad.

16.00 - 16.20

Teknik

Workshop: Grunderna i Teams

Hör du till dom som tycker att Teams är lite krångligt? Vi går igenom de mest grundläggande funktionerna och tar ett lite djupare dyk på funktionerna som man alltid svettas lite extra kring. Du ska aldrig mer behöva vara orolig när du delar en Powerpoint-presentation efter det här.

16.00 - 16.20

Hållbarhet

Bli av med gammal elektronik, säkert & hållbart!

Sparar ni också på gammal elektronik? Högar av gamla datorer och mobiltelefoner, bildskärmar som står och tar plats och ett råttbo av sladdar som inte ens går att använda längre. Det är inte helt enkelt att göra sig av med föråldrad eller trasig elektronik på ett säkert sätt. Hör hur vi hjälper er att återvinna och återbruka er förbrukade hårdvara.