Utveckling

En app åt Wemo för framtidens industrier

Data från robotar samlas in och ger en hälsocheck direkt i mobilen.

Under 2017 utvecklade Netmine ett system åt robottillverkaren Wemo Automation AB. Systemet innefattar både ett administratörsverktyg samt två appar och hjälper Wemo att fortsätta gå i spetsen för nästa industriella revolution - Industri 4.0.

Begreppet Industri 4.0 har du kanske hört - men vad innebär det egentligen? Jo, det är när vi utnyttjar all data som finns för att kunna effektivisera en produktion. För Wemo och dess kunder har detta blivit verklighet med hjälp av Wemo-Connect, ett system som är utvecklat av oss på Netmine.

Utvecklingsarbetet tog fart i början av 2017 och strax innan sommaren samma år kunde den första versionen lanseras. Under hösten 2017 började många fler av Wemos kunder använda tjänsten som skapat ett mervärde för både för slutkunden såväl som för Wemo själva. 

Bengt Ståhl, som är en av de tre bröderna som grundade Wemo Automation AB, säger så här om produkten:

- Våra användare kan nu effektivisera sin produktion genom att de slipper övervaka roboten, de kan arbeta med flera robotar samtidigt och ändå ha full kontroll. Appen skickar notiser om det uppstår problem. Dessutom får man en överblick och historik över hur produktionen rullar över tid berättar Bengt.

Förbättrad produktionseffektivitet, stärkt konkurrenskraft samt ökad flexibilitet i er produktion är några möjliga fördelar i samband med implementationen av Industri 4.0. Netmines egna filosofi är att desto smartare vi gör ditt företag desto mer pengar finns det att tjäna för dig.

Vi besöker gärna Er för att se över hur vi kan digitalisera Er verksamhet och ta med den in i Industri 4.0.

Bengt Ståhl

Bengt Ståhl

Grundare och tidigare ägare av Wemo Automation AB

"Netmine har hjälpt oss att ta fram ett system där man via app kan följa sin produktion. Roboten skickar information direkt till dig, vart du än befinner dig"

2017

Wemo var kanske först på marknaden?

1 + 1 + 1

iOS-app | Android-app | användargränssnitt

100%

INNOVATION | EFFICIENCY | SIMPLICITY

Utforska fler av våra kundcase

Kanske är du sugen på att skriva något om oss? Här nedan finner du det som hänt oss på sistone. Prata gärna med vår marknadskoordinator om du vill får en kommentar.