Om Netmine

Netmine AB är ett IT-konsultbolag och en digitalbyrå under samma tak i Värnamo. Med bred kompetens skapas det techmagi i Netminehuset, det vill vi lova. Det är därför vi kan leverera det mesta inom IT, man kommer långt med teknikkunskaper och kodning minsann.

Vi har en egen serverhall och möjlighet att skapa kundanpassade molntjänster. Men vår största tillgång är såklart att alla IT-tekniker, grafiker, utvecklare, strateger och projektledare sitter i samma hus. Leveransen blir smidig och du får en unik och gränsöverskridande produkt vare sig det gäller e-handel, IoT, IT-säkerhet, webb, IT-infrastruktur, grafisk design eller digital marknadsföring.

Vi växer ständigt men vill för alltid vara jordnära och personliga. Och det här med Personlig IT är något som vi tar väldigt personligt. Vårt arbetssätt bygger på förtroende - inte krångliga avtal med långa bindningstider. Att se varandra i ögonen och ta i hand är vår melodi. Som bevis på detta är vi ett Rekommenderat företag med R-licens vilket är en unik kvalitetsstämpel för företag som står för god affärsetik.

 

Vi bryr oss - om varann och om andra

Med framgång kommer även ansvar, ju mer vi växer desto mer försöker vi ge tillbaka till samhället. Vi sponsrar med hjärtat. Ronald Reagan sa en gång något i stil med att "ingen kan göra allt men alla kan göra något". Det är något vi försöker ta fasta på och i den mån vi kan, också efterleva. Med framgång kommer större möjligheter att hjälpa de i samhället som har det sämre.

Varje år sponsrar vi följande organisationer
Hjärta för barn | Hela Människan | Internationella vännerBarncancerfonden | Ge ett frö | Aktiv skola

Rak, Relevant, Relation

Rak

Netmine strävar alltid efter att ha en rak och ärlig kommunikation gentemot kunder och leverantörer. Trovärdighet betyder allt.

 

Relevant

Netmine strävar alltid efter att ge våra kunder en relevant lösning baserat på deras egna förutsättningar, storlek och behov. Det är en av anledningarna till varför Netmine inte jobbar med långa bindningstider.

 

Relation

Netmine strävar alltid efter ett högt förtroende bland våra kunder och leverantörer. Den personliga kontakten är därför något som vi värdesätter

Företagsfakta

Netmine grundades 2003 av Markus Johansson och Peter Enbjärde som idag har ytterligare två delägarkollegor. Om Markus och Peter står för IT-teknik och drift av kunders IT-miljöer så tar Johan Kristins och Tommy Hilding ansvar för att kvoten av mjukvara och kodning uppfylls.

Mycket har såklart hänt sedan starten och om du vill veta exakt vilken färg Markus hade på första tjänstebilen, vad bolaget först hette och vilket namn vi inte fick heta kan du läsa om i Berättelsen om Netmine

Vi är mycket stolta över att driva ett bolag som är ett Rekommenderat företag med R-licens vilket är en unik kvalitetsstämpel för företag som står för god affärsetik.

Under åren som gått har vi även tilldelats några utmärkelser vi är lite extra malliga över:
2022 - Årets Arbetsgivare i Värnamo kommun, utsedd av FSK och Värnamo Näringsliv
2018 - Årets Partnerföretag, utsedd av Campus Värnamo
2013 - Stipendium från Värnamo Näringsliv för vår tillväxtpotential
2013 - Månadens Tillväxtprofil i Januari, utsedd av Värnamo Kommun

Owners

4

Delägare

38

Anställda

2003

Startat

48,5 MKR

OMSÄTTNING 2022/2023

maj 2022

Netmine - Finnvedens säljkraft presenterade resultatet av Netmines kund EKG. WOW! Vi gör mycket bra verkar det som. Men precis som vi själva känner finns det såklart möjligheter att bli ännu bättre. Tack alla som deltog och hjälper oss i vårt arbete framåt. För att visa att det betyder mycket för oss skänker vi 10.000kr till Cancerfonden.

maj 2022

Anna Ulvatne - Kan vi bara få lov att ta oss en halvsekund och hoppa ett glädjeskutt? Äntligen har vi hittat rätt person som ska sprida teamkänsla och se till att tiden alltid räcker till för våra tekniker. Välkommen till nya rollen som Teamledare Anna, det här kommer bli ungefär hur bra som helst!

april 2022

Årets Arbetsgivare 2022

Netmine - Vi har fått den absolut finaste utmärkelsen man kan få ÅRETS ARBETSGIVARE! Det är inte klokt, vi är überstolta.

januari 2022

Nathanael Derneborg - Ett litet, litet tag så var vårt utvecklingsgäng några fler än teknikgänget. Tur att Nathanael uppenbarade sig och gjorde intryck. Nu är han både anställd och praktikant. Och antalet anställda per avdelning är lika!

januari 2022

Jonathan Westberg - Okej tack Microsoft för att ni ger oss merarbete tur att Jonathan kom och redde upp situationen. Här finns mycket att hugga tag i så vi hinner inta sitta här och snicksnacka tyvärr.

december 2021

Sammanfattning av året - Jaha, ännu ett Covid-år till ända. Aldrig hade vi vågat hoppats på så många stora och roliga projekt. Originaltanken var att vi skulle avvakta med att anställa men efterfrågan blev för stor för att låta bli. 

Under året anställde vi 6 nya netmineare och avslutade noll (0) anställningar. Vi stängde böckerna i juni med en omsättningsökning på 20% sedan förra bokslutet. Vi är så ödmjuka inför det faktum att både kunder och våra anställda verkar gilla oss.

december 2021

Ilias Nikolaidis Olsson - Hur mycket tur kan man ha egentligen? Denna grabb kom till oss, visade lite vad han hade skapat på egen hand, han fick testa på att jobba. Och vi ba: hallå, stopp, stanna! Skriv genast på här!

september 2021

Emma Rolandsdotter - Vår nya Emma hade kunnat vara vår första Emma om vi bara hade haft möjligheten att ta emot henne på praktik den där våren 2017. Nu kommer hon äntligen och kompletterar vårt designgäng som Grafisk Designer. Hade vi ingen tidigare tänker ni? Jodå men Anne jobbar nu mest med UX/UI.

augusti 2021

Jesper Svensson - Världen verkar vara full av möjligheter och vi är tacksamma för att Jesper nu vill vara med och fånga dem. Han är redan ett utmärkt tillskott i säljteamet som nu har 50% mer kapacitet.

augusti 2021

Martin Elvin - Vi kompletterar med en utvecklare som är lite extra duktig på att få hårdvara att göra exakt som vi vill. Vi tar stora kliv på vår frammarsch inom IoT och inbyggda system.

juni 2021

Netmine - R-företagarnas periodiska mätning ägde rum. A+ = högsta betyg från alla anställda till Netmine!

maj 2021

Alexander Marin - Det har har inte riktigt känts rätt att vi släppte iväg Alex till en annan arbetsgivare så vi är väldigt väldigt glada över att han tackade ja på frågan - Vi har ett jobb, är du sugen?

december 2020

Sammanfattning av året - Aldrig har vi väl varit utför något så märkligt som det gångna året. Alla blev vi tvungna att ställa om i princip över en natt. Vi är tacksamma för att vi hade möjlighet att hjälpa ett antal kunder att klara sig ur en kris som knackade på.

Under året hade vi ändå möjligheten att få anställda vi 1 ny netmineare och ingen verkade önska lämna skeppet och noll (0) anställningar avslutades. Vi stängde böckerna i juni med en omsättningsökning på 10% sedan förra bokslutet, något som absolut inte tar för givet i dessa tider som det numer heter.

augusti 2020

Johan Hultgren - Höstterminen börjar med att hälsa en ny gängmedlem välkommen. Han kommer i form av en skönsjungande, något skäggig herre med kodarfingrar. Vårt utvecklingsgäng blir bara större och större.

juni 2020

Netmine - Vink vink, flaggorna är hissade och från och med nu finns det alltid kaffe i vårt alldeles egna Netminehus på Brogatan! Tyvärr får inflyttningsfesten vänta ett tag vi vill ju samla mer än 50 personer.

april 2020

Allmänt - Världen befinner sig i en konstig tid där man digitaliserar sina arbetsplatser i en rasande takt. Alla som kan ska jobba hemifrån. Vi dras mellan hopp och förtvivlan när vi ser hur flera kunder kämpar och vi väljer att göra en kraftsamling för att hjälpa de som behöver det mest och vi äter uteluncher och fikar som aldrig förr. Netminegänget får bada i vassen i sommar men det är det ju värt! <3

februari 2020

Netmine - Sa vi inte att vi snart skulle behöva bygga ut? Jo visst gjorde vi det! Men nu föll det sig som så att vi gick och köpte oss eget istället, vi är ju ändå vuxna nu. Snart flyttar vi till Brogatan!

december 2019

Sammanfattning av året - Tid att sammanfatta året som gått. Vi avslutade året med att avslöja riktigt spännande nyheter för alla anställda. Men vad just det är kan vi inta avslöja riktigt ännu. Så ni får hålla tillgodo med följande: 

Under året anställde vi 3 nya netmineare och 1 anställning avslutades. Vi stängde böckerna i juni med en omsättningsökning på 17% sedan förra bokslutet.

oktober 2019

Christer Petersson - Vilken grej! Vi får nog sluta ha så roligt ihop med våra kunder vi kan ju inte anställa alla våra kunder men vi hälsar Chrille varmt välkommen till leverantörssidan.

mars 2019

Netmine - Fint ska det va! Kundevent “Den digitala revolutionen” med Andreas Ekström!

mars 2019

Ellie Marianini - Då vår utvecklingsavdelning har så in i norden att göra har vi utökat gänget från en sextett till en septett med en Frontend-utvecklare. Lyxigt med så angenäma bekymmer!

januari 2019

Bosse Bergenholtz - I denna takt får vi snart bygga ut igen. Nu är vårt teknikergäng uppe i en styrka av tio personer. Hur det känns? Jo tack, fint!

december 2018

Sammanfattning av året - Dags för reflektion och sammanfattning av året.

Under året anställde vi 2 nya netmineare och 2 anställningar avslutades. Vi stängde böckerna i juni med en blygsam omsättningsökning på 1% sedan förra bokslutet.

augusti 2018

Linda Gabrielsson - Hon är här, hon är glad och älskar att ta hand om kunder. Det är som att vi är ämnade för varann! Linda har äntligen kommit på plats som Kundansvarig på säljavdelningen.

maj 2018

Netmine - Tre delägare blir fyra. Vi är glada att kunna presentera Tommy som ny delägare. Nu består ägarkvartetten av två tekniker och två utvecklare.

december 2017

Sammanfattning av året - Dags för reflektion och sammanfattning av året.

Under året anställde vi 6 nya netmineare och 2 anställningar avslutades. Vi stängde böckerna i juni med en blygsam omsättningsökning på 18% sedan förra bokslutet.

november 2017

Netmine - Klartecken för inflyttning i nya kontorsdelen!

november 2017

Emelie Plantin - Nu får killarna passa sig, antalet Netminetjejer är snart ikapp! Vi hälsar den sjunde tjejen hjärtligt välkommen. Vilket dreamteam vi har skapat. Kan det bli bättre än så här?

augusti 2017

Netmine - Nog för att det finns stjärterum så länge det finns hjärterum. Men nu finns det knappt luft till oss alla. Utbyggnaden av kontoret påbörjas!

juli 2017

Netmine - SM-sponsorer för andra året i rad!

juni 2017

Emil Johansson - Vad var det vi sa! Välkommen till jobbet som Systemutvecklare, vilken grej! Två grymma killar i samma smäll.

juni 2017

Jusuf Bukaric - En kursetta kan man ju inte bara släppa iväg sådär! Jusuf nu kommer du komma hit på måndag för att koda som så många gånger förr. Men denna vecka som anställd!

maj 2017

Netmine - Finnvedens säljkraft presenterade resultatet av Netmines kund EKG.

maj 2017

Netmine - R-företagarnas periodiska mätning ägde rum. Ett toppbetyg från alla anställda till Netmine!

april 2017

Anne Löf - Denna sprudlande glada tjej kommer till oss och och tar våra hjärtan med storm. Hon håller till på designavdelningen och kodar någongång ibland. Allt hon gör är mitt i prick.

mars 2017

Netmine - Ursäkta röran! Vi möblerar om för att göra plats åt fler blivande Netmineare!

februari 2017

Tilda Jonasson - Vi välkomnar ytterligare en praktikant tillbaka till Netminegänget. Det har gått ett par år men vi har inte åldrats ett dugg - bara blivit visare.

februari 2017

Netmine - Fint ska det va! Motivationskväll med Jan Bylund!

februari 2017

Emma Clewåker Wisén - Från och med nu blir det ordning och reda på torpet. Emma börjar nu jobba som projektledare i utvecklingsgänget.

januari 2017

Netmine - Så har vi bara tre delägare efter lite smått tråkiga omständigheter.

september 2016

Praktikant Emil Johansson - Ryktet som en god praktikvärd verkar sprida sig. Emil kommer göra höstens LIA hos oss och ingen är gladare än vi! Lycka till att komma härifrån, mohaha :)

september 2016

Per Rubensson - Netmines hittills äldsta medarbetare gör sig hemmastadd! Vilken tillgång du kommer att bli, grattis till oss!

augusti 2016

David Johansson - Ännu en påläggskalv galopperar nu in i teknikergruppen. Välkommen som juniortekniker!

juni 2016

Kristoffer Jörgensen - Att vara praktikant på Netmine verkar vara ett framgångskoncept! Grattis till anställningen som juniortekniker och första lönen!

februari 2016

Praktikant Jusuf Bukaric - Denna .NET-student gav sig inte förrän vi gav honom en praktikplats på utvecklingsavdelningen, vi får väl se om du någonsin kommer härifrån. Våra praktikanter har en tendens att bli kvar.

december 2015

Netmine - Ursäkta röran! Vi bygger om för mer stjärterum.

oktober 2015

Praktikant Kristoffer Jörgensen - En ny teknikerpraktikant har gjort entré. Välkommen Koffe!

november 2014

Praktikant Tilda Jonasson - Några veckor framöver kommer vi ha förstärkning på marknadssidan av vår underbara praktikant Tilda som pluggar på Affärshögskolan i Jönköping.

augusti 2014

Sebastian Grauengaard - Vi välkomnar en nygammal kollega, Sebbe är nästintill en Netmineinventarie trots sin ringa ålder. Vi välkomnar vår före detta praktikant in i yrkeslivet och rollen som juniortekniker.

februari 2014

Netmine - Fint ska det va! Motivationskväll med Olof Röhlander

januari 2014

Tommy Hilding - En Visma-föredetting som kan koda den ena succén efter den andra. Varmt välkommen som Netmine-newbie!

januari 2014

Johan Plahcinski - Vi insåg ganska snabbt att denna kille behövdes hos oss, han var ju ändå alltid här, så steget var i och för sig inte så långt. Han är kanske den mest dåliga förloraren i världen, därför hälsar vi JP välkommen till Netmine och rollen som kundansvarig säljare.

november 2013

Magdalena Hellman - Som en frisk fläkt med höga ambitioner kommer hon och tar oss med storm. Det Magda inte kan lösa fixar ingen, så fint att ha dig hos oss!

oktober 2013

Netmine - Ursäkta röran! Vi får inte längre plats och måste därför utöka med fler rum. Ett angenämt problem måste vi väl ändå säga.

oktober 2013

Netmine - Stolta! Vi fått ett stipendium. Stipendiet delades ut till ett företag som har tillväxtpotential och som Värnamo Näringsliv vill stödja i dess tillväxtarbete och samtidigt sätta fokus på styrelsearbete. Stipendiemottagaren utsågs genom nomineringar. Ett av kriterierna var att företaget ska vara tillväxtorienterat. Nio företag var nominerade och Netmine var det företag som bäst uppfyllde ovanstående kriterier. Vi tackar o bugar.

september 2013

Johan Kristins - Tre delägare blir fyra. Efter flera år som egenföretagare blev ensamheten för stor och erbjudandet för bra. Johan gick in som delägare och Netmines första kodare.

maj 2013

Netmine - Vi firar 10års-jubileum med pompa och ståt!

januari 2013

Netmine - Stolta! Vi har utsetts till månadens tillväxtprofil av Värnamo Kommun med nomineringen:
Ett företag som påvisat en kontinuerlig ekonomisk tillväxt de sista åren, parallellt med att successivt öka antalet anställda. Man har framgångsrikt breddat sitt service- och tjänsteutbud samtidigt som man lyckats behålla de värdegrunder som skapat långa affärsrelationer; rak kommunikation, relevanta lösningar och förtroendefulla relationer. Man säkerställer viktig infrastruktur i vår region, senast var man en viktig pusselbit som möjliggjorde för Sveriges presskår att kunna följa Alliansens möte i Maramö. Genom ett innovativt utanför-boxen-tänk så har man också skapat sig nya arenor där man möter sina befintliga och potentiella kunder. Tillfällen där företaget, helt fritt delar med sig av kunskap, inspiration och underhållning samt god mat. Månadens Tillväxtprofil visar på tillväxt ur flera aspekter, är föregångare och nytänkande inom kundvård och försäljning, samt har skapat flera nya arbetstillfällen.

september 2012

Praktikant: Sebastian Grauengaard - Vi har aldrig tidigare stött på en tonåring som är så skötsam som Sebbe, en tid framöver kommer han installera datorer på löpande band. Vi kommer aldrig låta honom lämna oss!

augusti 2012

Netmine - Stolta! Vi är numera R-Licensierade, det är vi väldigt glada för!

november 2011

Netmine - Fanfar! E & J Konsult har bytt namn till Netmine.

oktober 2011

Netmine - Ursäkta röran! Vi flyttar till Fredsgatan 25

oktober 2011

Mattias Bylund - Glad i hågen börjar Bylund hos oss som teknisk IT-konsult efter sex år hos en annan IT-firma.

september 2011

Netmine - Vi har försökt byta namn till Insynk, men fått avslag – då var det bara att börja om…

februari 2009

Andreas Brandö - Han är lång, smal och superstark! Och så kan han det här med datorer - så varmt välkommen till gänget Andreas.

oktober 2008

Netmine - Två delägare blir tre.

september 2007

Netmine - Ursäkta röran! Vi flyttar till Götavägen

augusti 2003

Netmine - Ursäkta röran! Vi flyttar till Myntgatan.

maj 2003

Netmine - Nu kör vi! Företaget är startat och vi är nu "E & J Konsult AB".

maj 2003

Netmine - Done! Den första företagspresentationen fixad, blädderblock och inplastade A4-blad är underskattat.2

maj 2003

Netmine - Vi har installerat faxen och vårt absolut första reklamblad har skickats ut till ett stort gäng företag i bygden

maj 2003

Markus Johansson - Med en entreprenörs självförtroende är han nu företagare, teknisk IT-konsult, nätverkstekniker och VD, allt över en natt. Utan ett öre och kör Peters mammas blåa Skoda.

maj 2003

Peter Enbjärde - Helt orädd med pengar tillhörande banken är han nu teknisk IT-konsult. Han bjuder på en mindre generöst tilltagen kontorsplats bakom soffan i sin 1,5 rummare. I övrigt råder dock ingen brist på generositeten.

Jobba på Netmine

Kanske är det här du hittar din framtid? Det finns få ställen som Netmine. Här är vi ett gäng – på riktigt. Vi tror på att man ska ha roligt och må väl på jobbet. Det är grunden till framgång. Läs på om hur det är att ha Netmine som arbetsplats och se våra lediga tjänster.

Kom förbi & ta en kaffe!

Miljöbild Netmine Miljöbild Netmine