Drömmen om en webbshop!

Drömmen om en webbshop

Om du har en liten butik eller har många kunder på Instagram och Facebook, vill vi berätta hur superenkelt det är att komma igång med en egen webbshop.

På en dag kan din butik vara uppe och rulla. Lösningen för dig som är e-handelsnybörjare stavas Shopify. Dom tillhandahåller hela serverbiten och webbhotell, så du behöver inte äga en enda minut åt strul med sådant. Shopify har dessutom en egen betalningsfunktion och du kopplar bara ditt bankkonto till shopen och kan man börja ta betalt direkt.

Shopify har bra priser för den lilla butiken! Det finns olika paket att välja på så möjligheterna för din webbshop är många. För bara 29 USD i månaden och då får man en väldigt bra grund för e-handel. Man kan också hoppa över att bygga en hel butik då bygger man bara själva produktflödet och kassan. Denna lösning är ännu billigare och kostar ca 9 USD i månaden men då är den såklart mer begränsad men ger ändå fantastiska möjligheter att sälja dina produkter på Facebook och din egna hemsida.

Men hur funkar det då? Webbshoppen är väldigt användarvänligt och ju dyrare paket desto mer funktioner såklart. Följande exempel baseras på Basic Shopify, där kan enkelt sätta upp egna rabattkoder och ändra intervaller på fraktpriser. Sen är den fylld med supersmarta funktioner som "övergiven-kassa-mail", du vet när man lagt varor i korgen men inte beställt så kan man ibland få ett mail som påminner om att du har varor i kassan. Du kan också skriva ut följesedlar och skicka med paketet. Sen kommer vi till det viktigaste (enligt oss) du kan ge din kund en komplett kommunikation genom hela köpresan - så som tack för din beställning, ditt paket är skickat, returhantering osv. En webshop ska ju vara fin och det finns redan flera grundteman att välja på, plus att du får en hel del tillgång till att göra egna justeringar. En av de viktigaste punkterna är ju att koppla butiken till sociala medier. Har man en stor del av sin kundgrupp där så är den lösningen verkligen att fundera över!

Safety first! För ett mindre bolag kan det ju kännas tryggt att det inte är open source vilket dels innebär att det bara går att bygga ut inom tillåta ramar men det ger en mycket större säkerhet och Shopify själva hanterar all uppdatering. Sen slår vi ett slag för 24/7 supporten, den är guld värd och funkar super de gånger vi varit i kontakt med dem.

Vill du se några fina exempel? Vandalorum lanserade tidigt en onlineversion av deras designshop, den är baserad på en Shopify Basic - kika in webbshoppen. Nästa exempel är konstnären och illustratören Anna Ileby som har sin största målgrupp på sociala medier och ville att det skulle vara enkelt att klicka hem sin favorittavla och med Shopify-Lite så förvandlades hennes webbsida till en enkel och snygg webbshop kolla och köp nåt fint innan det är #toolate.

Är du sugen på att ta steget till en liten med egen webbshop? Snacka lite med oss, vi älskar att förverkliga drömmar - stora som små!

Linda Gabrielsson

Linda Gabrielsson

Säljare & Kund­ansvarig

Våra nyheter

Kanske är du sugen på att skriva något om oss? Här nedan finner du det som hänt oss på sistone. Prata gärna med vår marknadsanskoordinator om du vill få en kommentar.