Hållbarhet

Tips för klimataktion

Har ni tänkt tanken om att påbörja ett klimatarbete? Det är många som känner att det är ett enormt arbete och istället inte gör något alls. Därför vill vi berätta om hur vi gjorde.

Alla företag måste sälja något, tjänster eller varor. Vi säljer både och. Dessutom är varorna vi säljer lite klimatsviniga. Tyvärr sant. Men vi älskar ju faktiskt vår planet och klimatkrisen hotar vår existens på denna. Vi vill inte vara svinaktiga för evigt. Så ja, vi bara bestämde oss för att börja i en ände.

Bosse Bergenholtz

Bosse Bergenholtz

IT-tekniker

 

Vi vill inte vara sviniga för evigt!

Källsortering, ekologiskt kaffe och e-fakturor i all ära men vi kände att vi ville jobba mer strukturerat och lät Bosse hålla taktpinnen och lägga ner sin själ. Vi har ju tur som har Bosse. Han har lång erfarenhet som miljöaktivist och sitter på otroligt mycket kunskap och förståelse. Vi vet att alla företag inte har en Bosse. Därför delar vi gärna med oss av detta arbete, så att alla bolag ska få en förståelse för vad som driver verksamhetens klimatpåverkan.

För det första, det finns ingen ände som är rätt eller fel. Huvudsaken är att du börjar! Vi är fortfarande långt ifrån duktiga men du kan bli överraskad över hur snabbt små förändringar kan göra skillnad i ett klimatbokslut.

 

Ett strukturerat klimatarbete i sex steg:

💡 1 – Vad och varför?
🔍 2 – Hitta nuläge
🎯 3 – Sätta mål 
⏱️ 4 – Göra förbättringar 
⚙️ 5 – Berätta om arbetet 
📈 6 – Uppföljning 

Easypeasy eller? Kanske inte känns så riktigt ännu, men vänta! Ladda ner handledningen här! Du får verktyg och handledning som visar hur ni, steg för steg, kan påverka ert miljöarbete och därmed minska hotet mot klimatförändringar. Och såklart kan du läsa ett superbra exempel från verkligheten!

 

Vår första Klimatrapport

Vi beräknade vårt klimatavtryck under 2020 till 63 ton CO2e, vilket motsvarar 2,7 ton/medarbetare. Fy för den lede! Men efter nulägesanalysen började det roliga. Vi satte upp mål och började göra förändringar på riktigt. Till 2023 ska vi minska vår klimatpåverkan med 60%. Punkt. 

På två veckor hade vi lycktas reducera vårt avtryck med 28,5% endast genom ett samtal till elleverantören. Sedan dess jobbar vi med att fasa ut bilar som går på fossilbränslen och jobbar mer aktivt med återtag av föråldrad hårdvara.

Vi har en förhoppning att vi ska kunna sudda ut klimatarbetet och bara helt integrera det i vårt vardagliga arbete. Ett drömscenario som kräver timmar av interna förändringar och mycket kommunikation.

Våra nyheter

Kanske är du sugen på att skriva något om oss? Här nedan finner du det som hänt oss på sistone. Prata gärna med vår marknadsanskoordinator om du vill få en kommentar.