Molntjänster

Molntjänster

Vi förklarar vad en molntjänst egentligen är, vilka fördelarna som finns och vilka tjänster du inte får missa.

Vi om några vet hur olika behoven kan se ut ute i världen men även på hemmaplan. För den oinvigde kan det vara svårt att avgöra vad som behövs för en säker IT-miljö. Det är ju därför vi finns! För oss är det viktigt att kunna ge er det som är relevant för just er. Därför kan man använda sig av våra egna molntjänster likväl som de som Microsoft och leverantörer erbjuder.

Vad är egentligen en molntjänst?
Det är egentligen väldigt enkelt. Istället för att jobba mot en server som står på plats hos er eller lokalt i datorn så sker arbetet mot en server över internet istället.

Det kanske låter lite krångligt, vilka är fördelarna?
Det finns faktiskt väldigt många fördelar med molntjänster. Dels får ni en helt annan rörelsefrihet. Du kan komma åt allt det du behöver vart du än befinner dig. Väljer man någon av våra hostinglösningar så slipper ni dessutom att investera i dyr hårdvara. Då är ni helt fria att öka och minska antalet, utan att vara för rädd för att ha en under- eller överdimensionerad lösning. Flexibelt och du betalar bara för det du använder helt enkelt.

Låter smidigt eller hur? Dessa molntjänster kan vi erbjuda just nu.

  • Netmine Hosting
    - en molntjänst från vår egna serverhall i Växjö, arbeta vart du vill, när du vill.
  • Microsoft Office 365
    – i deras publika moln finns många bra lösningar att komplettera med som Office365
  • Microsoft Azure
    - möjligheterna är oändliga och vi kan även hjälpa till med mer avancerade helhetslösningar.

Hur stort, eller litet just ert behov är, spelar ingen roll. Vi hjälper till och tar ansvaret för er IT-miljö, oavsett om ni har egen server eller om ni hyr in er i vår serverhall eller om ni vill använda Microsofts gigantiska moln. Självklart ser vi till att du har ett bra spamskydd, antivirusskydd och kompletterar med backup och övervakning.

Visst har du alltid undrat över varför det heter molntjänst?
Det är i grunden väldigt enkelt, namnet "molnet" hänger kvar sedan internets tidiga dagar, då man ritade nätverk som just moln. Såklart!

Magdalena Hellman

Marknads­ansvarig & Marknads­strateg

Våra nyheter

Kanske är du sugen på att skriva något om oss? Här nedan finner du det som hänt oss på sistone. Prata gärna med vår marknadsanskoordinator om du vill få en kommentar.