Support
Tillbaka

45.000kr för en stol?

I början av april budade vi hem en oerhört fin stol, av en ännu finare anledning.

Skulle du kunna tänka dig att ge 45.000kr för en trästol? Det är en väldigt trevlig stol men ändå bara en finare variant av en traditionell pinnstol.

Hur kommer det sig då att vi tycker den är värd varenda krona? Det finns en väldigt fin anledning till att vi betalade med så många tusenlappar. Vi vet viken otrolig skillnad dessa kommer göra för många barn i sommar. Barn som kommer från familjer med krångel. Kanske är det i år som någon får uppleva Liseberg för första gången i sitt liv, någon annan få kanske se havet. När du sett den genuina lyckan i ett barns ögon över att få åka med på en båt, ja då är det enkelt att förstå. Delägarna gick helt enkelt ihop med privata medel för att höja Netmines bud till det vinnande. Så ja, stolen för 45.000kr är bara en vanlig stol men den har bidragit till att ett gäng barn och ungdomar kommer få ovanligt fina sommarminnen.

 

Så här beskriver man verksamheten Hjärta för barn:
"Hjärta för barn erbjuder olika aktiviteter, enskilda samtal, läger och stödgrupper och vänder sig till barn och tonåringar som har krångel i familjen. Man kan också ha krångligt med sig själv. Krångel kan vara att någon i familjen dricker för mycket alkohol, använder droger, lider av psykisk ohälsa, att man som barn kommer i kläm vid svåra vårdnadstvister, är mobbad, har en förälder i fängelse, är drabbad av sorg eller att pengarna inte räcker till".

 


2017-04-19 |

Vill du prata mer om det?