Sparar ni också på gammal elektronik? Högar av gamla datorer och mobiltelefoner, bildskärmar som står och tar plats och ett råttbo av sladdar som inte ens går att använda längre. Varför har det blivit så här?

Troligtvis har det inte varit helt enkelt att göra sig av med föråldrad eller trasig elektronik på ett säkert sätt. Man vill ju inte att företagshemligheter och data råkar hamna i fel händer. Det finns enkla sätt att göra det på!

En bättre lösning
Vi erbjuder i samarbete med Stena en säker återvinningsprocess där du som kund får en kvittens när informationen på hårdvaran är raderad. Vi kan också ta emot din gamla dator som sett sina bästa dagar i din ägo men den kanske kan fungera alldeles utmärkt för någon annan? Att ge sin hårdvara ett nytt liv genom att skicka den för återbruk är ett annat bra sätt att tömma hyllorna på.

Så gör du
Om du har ett mindre företag kan du kontakta din personliga IT-tekniker och be om att få en låda för insamling av föråldrad hårdvara. Denna märks upp och vi ser till att den förvaras på ett säkert sätt i ett återvinningsskåp innan det skickas vidare till Stena Recycling för återvinning. Vill ni istället ha ett eget återvinningsskåp på plats hos er hjälper Stena er gärna med detta.

En viktig del i omställningen
Att återvinna eller återbruka gammal elektronik är en jätteviktig del i omställningen mot ett mer klimatsmart samhälle. Vi i Sverige är ett av de länder med störst andel elektronikskrot om detta återvinns på rätt sätt så kan det komma till användning i nya tillverkningsprocesser. Tyvärr är vi idag fortfarande väldigt dåliga på att ta tillvara på denna möjlighet.

Ta upp det som ett mål i er klimatrapportering
Det kan ge stor effekt i er hållbarhetsrapportering att jobba strategiskt med återvinning och återbruk, sätt upp mål för vad ni skulle kunna prestera och jobba för detta. Vill du ha fler tips på hur ni kan jobba mer strategiskt med ert klimatarbete? Läs våra "Handfasta tips för klimataktion"

VILL NI VETA MER OM ÅTERVINNING & ÅTERBRUK?

Om ni vill ha en knuff och komma igång med återvinning och återbruk av IT-produkter hjälper Bosse er att få en förståelse för klimatvinsten.

Bosse Bergenholtz

Bosse Bergenholtz

IT-tekniker

Kontakt

Vill du veta mer?

Vi är vana vid att inget projekt är det andra likt och vi förstår att det kan finnas många funderingar. Låt oss bena ut dessa.

Vad vill du veta mer om?
Välj ett alternativ eller skriv vad du funderar över
Vi skulle behöva veta lite mer om dig

Det här formuläret samlar in uppgifter så att Netmine AB kan kontakta dig. Läs vår GDPR - Integritetspolicy för mer information.

Jag samtycker till att Netmine AB sparar mina uppgifter

Bekräftelse

Tack, vi har mottagit ditt meddelande!

Vi hör av oss till dig inom kort.
Du är självklart välkommen att kontakta oss direkt på 0370- 155 90 eller kika förbi hos oss på Brogatan 24 i Värnamo och ta en kopp kaffe med oss.