Säker backup för företag i flera steg. För att få en riktigt säker backup behöver man arbeta strategiskt och proaktivt på användarnivå, systemnivå och företagsnivå.

Om olyckan är framme är det en stor trygghet att veta att man har backup. Ibland är det inte så allvarligt som när man råkar radera en fil som man verkligen behöver men du kan även drabbas av dataförlust i form av hårddiskkrasch, brand och virus.

Vilken typ av backup ska jag ha?
Låt oss vara tydliga. Du behöver ha mer än en form av backup. Vilka typer av backup du använder spelar mindre roll om de är uppsatta på rätt sätt men du får inte lägga allt på samma ställe. 

Var kan jag spara min backup?

  • Lokal backup - en backup som finns nära till hands för er, en USB, en bandbackup eller NAS.
  • Distansbackup - en backup som lagrar datan utanför huset, i en serverhall till exempel.
  • Molnbackup - en backup som lagras i molnet som OneDrive och Dropbox.

Hur ska jag spara min backup?

  • Rätt saker - det är viktigt att inte missa något, bokföringsfiler kan vara lätt att glömma.
  • För olika syften - det är inte bara datan som är jobbig att gå miste om. Om behöver installera om program och servrar så blir det mycket smidigare om man ha en backup på hela miljön och inte bara filer.

När ska jag ta backup?

  • Se till att inte backupen tas med för långt intervall. Det kan vara smart att inte bara köra backup på nattetid. Många virus är också så sofistikerade så att de vet om backuprutiner.

Testa!
Glöm inte testa backupen med jämna mellanrum. Får du verkligen all data du behöver från en backup? Du kanske har installerat ett nytt program som du glömt lägga till i backupkörningen? Det händer också att den ibland blir korrupt och ju snabbare man upptäcker problemet desto bättre såklart.

 

VILL DU VETA MER OM BACKUP OCH SÄKERHET?

Det finns mycket att oroa sig över när man driver företag och backuper ska inte hålla dig sömnlös på nätterna. Alla behov och krav ser dock olika ut och vi hjälper dig såklart att hitta den bästa lösningen.

Jesper Boson

Jesper Boson

Säljare & Kundansvarig

Kontakt

Vill du veta mer?

Vi är vana vid att inget projekt är det andra likt och vi förstår att det kan finnas många funderingar. Låt oss bena ut dessa.

Vad vill du veta mer om?
Välj ett alternativ eller skriv vad du funderar över
Vi skulle behöva veta lite mer om dig

Det här formuläret samlar in uppgifter så att Netmine AB kan kontakta dig. Läs vår GDPR - Integritetspolicy för mer information.

Jag samtycker till att Netmine AB sparar mina uppgifter

Bekräftelse

Tack, vi har mottagit ditt meddelande!

Vi hör av oss till dig inom kort.
Du är självklart välkommen att kontakta oss direkt på 0370- 155 90 eller kika förbi hos oss på Brogatan 24 i Värnamo och ta en kopp kaffe med oss.