Låt inte skräppost förstöra din arbetsdag. Använd spamfilter och du slipper skräppost i din mailkorg. 

Spammail är tyvärr något som finns överallt. Du påstås ha vunnit en bil, eller så blir erbjuden att köpa något som får dig smal eller kanske stark. Skräppost kan komma i många skepnader och ibland kan mail som inte alls är skräp stoppas i filtret iallafall.

Men hur vet man då om ett mail är riktigt eller om det är skräppost?
Det är alltid bra att fråga sig själv verkar det här vettigt, skulle den här avsändaren skicka detta typ av meddelande till mig? Eller om ett erbjudande låter för bra för att vara sant så är det nog så, tyvärr. Släng!

Så funkar ett spamfilter
När ett mail skickas till dig så passerar det först ett filter som kontrollerar innehållet. Algoritmerna utvecklas hela tiden och får snabbt nya tillägg för att hänga med i utveckling av nya virus som florerar. Mail som innehåller virus har ofta länkar och bifogade filer inkluderade vilket gör att mail som liknar dessa kan hamna i spamfiltret. Men genom att hjälpa till och vitlista äkta mail så lär du programmet vad som är felaktiga bortfiltreringar.

Använd spamfilter ihop med ett antivirus så slipper du bli ett lätt byte för skräppost i din mailkorg och virus i din dator.

Läs gärna mer om våra IT-säkerhetstjänster.

VILL DU VETA MER OM ENKLA SKYDD FÖR DIN IT?

Linda Gabrielsson

Linda Gabrielsson

Säljare & Kund­ansvarig

Kontakt

Vill du veta mer?

Vi är vana vid att inget projekt är det andra likt och vi förstår att det kan finnas många funderingar. Låt oss bena ut dessa.

Vad vill du veta mer om?
Välj ett alternativ eller skriv vad du funderar över
Vi skulle behöva veta lite mer om dig

Det här formuläret samlar in uppgifter så att Netmine AB kan kontakta dig. Läs vår GDPR - Integritetspolicy för mer information.

Jag samtycker till att Netmine AB sparar mina uppgifter

Bekräftelse

Tack, vi har mottagit ditt meddelande!

Vi hör av oss till dig inom kort.
Du är självklart välkommen att kontakta oss direkt på 0370- 155 90 eller kika förbi hos oss på Brogatan 24 i Värnamo och ta en kopp kaffe med oss.